Majoritatea persoanelor care au tensiune arterială!

0
12057
Majoritatea persoanelor care au tensiune arterială

Hipertensiunea arterială sau tensiunea arterială ridicată este periculoasă deoarece poate duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, insuficiență cardiacă sau boli de rinichi. Scopul tratamentului de hipertensiune arterială este de a scădea tensiunea arterială mare și de a proteja organele importante, cum ar fi creierul, inima, și rinichii de la daune. Tratamentul hipertensiunii arteriale s-a asociat cu reducerea accidentelor vasculare cerebrale (a redus o medie de 35% -40%), atac de cord (20% -25%) și insuficiență cardiacă (mai mult de 50%), conform cercetărilor.

Tensiunea arterială ridicată este clasificată acum ca o tensiune arterială sistolică mai mare de 130 și diastolică peste 80. Pentru a preveni creșterea tensiunii arteriale, toată lumea ar trebui încurajată să facă modificări ale stilului de viață, cum ar fi consumul unei diete mai sănătoase, renunțarea la fumat, și obținerea de mai multe exerciții fizice. Tratamentul cu medicamente este recomandat pentru scăderea tensiunii arteriale la mai puțin de 130/80 la persoanele în vârstă de 65 de ani și cele cu factori de risc, cum ar fi diabetul zaharat și colesterol crescut.

Tratarea tensiunii arteriale ridicate implică

Tratarea tensiunii arteriale ridicate implicăTratarea tensiunii arteriale ridicate implică schimbări ale stilului de viață și, eventual, terapie cu medicamente. Modificări ale stilului de viață pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute. Un pas critic în prevenirea și tratarea tensiunii arteriale crescute este un stil de viață sănătos. Vă puteți scădea tensiunea arterială cu următoarele modificări ale stilului de viață: Pierderea în greutate dacă sunteți supraponderal sau obez, Renunțarea la fumat. Consumul unei diete sănătoase, inclusiv dieta DASH (consumul de mai multe fructe, legume, și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, mai puțin saturate și grăsimi totale).

Reducerea cantității de sodiu din dieta dumneavoastră la mai puțin de 1.500 miligrame pe zi dacă aveți tensiune arterială crescută; adulții sănătoși ar trebui să încerce să limiteze aportul lor de sodiu la nu mai mult de 2.300 miligrame pe zi (aproximativ 1 linguriță de sare). Obținerea de exerciții aerobice regulate (cum ar fi mersul vioi cel puțin 30 de minute pe zi, câteva zile pe săptămână). Limitarea alcoolului la două băuturi pe zi pentru bărbați, un pahar pe zi pentru femei. În plus față de scăderea tensiunii arteriale, aceste măsuri sporesc eficacitatea medicamentelor pentru tensiune arterială crescută.

Majoritatea persoanelor care au tensiune arterială ridicată vor avea nevoie de tratament pe tot parcursul vieții pentru a ajuta la prevenirea sau întârzierea problemelor grave de sănătate cauzate de această afecțiune. Tratamentul pentru adulți vizează, de obicei, obținerea și menținerea tensiunii arteriale sub 130/80 milimetri de mercur (mmHg). Opțiuni pentru a trata tensiunea arterială mare poate include consumul unei diete sănătoase, cu mai puțină sare și de a lua medicamente, precum și care încorporează modificări suplimentare ale stilului de viață.

Tratamentul hipertensiunii arteriale cu o dietă sănătoasă

Tratamentul hipertensiunii arteriale cu o dietă sănătoasăO parte importantă a unui plan de tratament al tensiunii arteriale crescute este de a lipi de o dietă sănătoasă, inclusiv limitarea aportului de sodiu. Ghidurile nutriționale 2015-2020 pentru americani recomandă consumul a mai puțin de 2.300 miligrame (mg) de sodiu pe zi. Persoanele cu tensiune arterială crescută pot fi nevoite să restricționeze și mai mult aportul de sodiu. Asociația Americană a inimii (AHA) recomandă o limită ideală de cel mult 1.500 mg pe zi pentru adulții cu hipertensiune. Este important să acorde o atenție la etichetele alimentare și să aleagă opțiuni care sunt scăzute de sodiu și “fără sare adăugată” la magazin alimentar și în timp ce gătit. 

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH) dieta, care se concentrează pe fructe, legume, și cereale integrale, precum și grăsime-free sau lowfat produse lactate, pește, păsări de curte, fasole, fructe cu coajă lemnoasă, și uleiuri vegetale. Planul de bord limitează, de asemenea, alimentele bogate în grăsimi saturate, inclusiv carnea grasă, produsele lactate pline de grăsimi și uleiurile tropicale, precum uleiurile de nucă de cocos și de palmier, precum și băuturile dulci și alte dulciuri.

Un studiu publicat în decembrie 2017 în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a mai mult de 400 de adulți cu nivelul 1 ridicat al tensiunii arteriale a constatat că combinarea unei diete low-salt cu planul de alimentare DASH a fost la fel de eficient ca anumite medicamente în scăderea tensiunii arteriale sistolice. Modificări ale stilului de viață pentru a reduce și de a gestiona hipertensiune arterială. Păstrarea unei greutăți sănătoase menținerea unei greutăți sănătoase vă poate ajuta să controlați tensiunea arterială ridicată și să păstrați alte complicații la distanță.

În plus, reducerea greutății cu doar 3 până la 5 la sută poate ajuta la scăderea riscului de probleme de sănătate legate de tensiunea arterială mare. În timp ce un indice de masa corporala (IMC) — care masoara greutatea în raport cu înălțimea și oferă o estimare a totală a corpului gras — de mai puțin de 25 este scopul pentru controlul tensiunii arteriale, medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determina greutatea specifică obiectivele.

Administrarea mai multor medicamente

administrarea mai multor medicamenteExercițiul fizic regulat vă poate ține greutatea sub control, precum și vă poate ajuta să vă scădeți tensiunea arterială. AHA recomandă o medie de 40 de minute de activitate aerobică de intensitate moderată până la viguroasă de trei sau patru ori pe săptămână pentru a reduce tensiunea arterială. Limitarea consumului de alcool poate crește tensiunea arterială, chiar dacă nu aveți hipertensiune, astfel încât toată lumea ar trebui să monitorizeze aportul de alcool.

Fumatul cauzează, de asemenea, o creștere temporară a tensiunii arteriale. Cereți medicului dumneavoastră Sfaturi pentru a renunța la fumat și investigați medicamentele și dispozitivele de renunțare la fumat pentru a vă ajuta să scăpați de dependența de nicotină. Gestionarea stresului relația dintre stres și tensiune arterială ridicată este încă în curs de studiu, dar stresul este cunoscut pentru a contribui la factori de risc pentru hipertensiune, cum ar fi dieta slabă și consumul excesiv de alcool.

Diuretice acestea ajută organismul să scape de excesul de sare și apă și ajută la controlul tensiunii arteriale. Beta-blocante acestea reduc ritmul cardiac și volumul de lucru al inimii, care, la rândul său, scade tensiunea arterială. Inhibitorii ECA cunoscuți și ca inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, aceștia ajută organismul să producă mai puțin din substanța chimică angiotensina, care îngustează arterele. Aceste medicamente ajută vasele de sânge să se relaxeze și să se deschidă, ceea ce scade tensiunea arterială.

Blocante ale canalelor de calciu acestea împiedică pătrunderea calciului în celulele musculare ale inimii și arterelor. Acest lucru ajută, de asemenea, vasele de sânge să se relaxeze și să se deschidă, scăzând astfel tensiunea arterială.
Alfa-blocante acestea reduc rezistența arterelor și relaxează tonusul muscular al pereților vasculari.
Agoniștii centrali aceștia ajută la scăderea capacității vaselor de sânge de a se tensiona și de a se contracta, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale. Unele dintre aceste medicamente pot fi luate în asociere pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Medicul dumneavoastră va lucra cu dumneavoastră pentru a găsi un plan de tratament care este cel mai bine pentru dumneavoastră.

Pentru multe persoane, administrarea mai multor medicamente în doze mici poate fi mai eficientă în tratarea tensiunii arteriale crescute decât administrarea unor doze mai mari dintr-un singur medicament. Uneori, medicul dumneavoastră poate fi nevoit să încerce diferite combinații de medicamente pentru a determina care este cel mai bine pentru dumneavoastră. Este important să urmați cu atenție recomandările și să raportați orice efecte secundare furnizorului dumneavoastră de asistență medicală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here