Cum să ne protejăm sănătatea formând un diabet?

0
1134

Leziunile piciorului Diabetic sunt una dintre complicațiile foarte frecvente ale persoanelor cu diabet zaharat. Când nu sunt îngrijite foarte repede, ele pot duce la complicații foarte grave, uneori până la amputare. Prin urmare, pacienții cu diabet zaharat trebuie să fie deosebit de vigilenți cu privire la starea de sănătate a picioarelor. De ce picioarele sunt atât de fragile în caz de diabet. Care sunt cele mai frecvente complicații și cum să le preveniți.

Farmaciștii de la Pharma GDD răspund la aceste întrebări și vă arată pașii esențiali pentru a avea grijă de picioarele dvs. dacă aveți diabet. De ce este piciorul diabeticului fragil. Diabetul este o boală cronică incurabilă care se manifestă în exces de zahăr din sânge. Există mai multe forme de diabet: diabetul de tip 1.

Diabet dependent și diabet de tip 2

1Care este diabetul dependent de insulină și diabetul de tip 2, care nu este dependent de insulină. În orice caz, această patologie expune persoana care suferă de aceasta la diverse complicații care pot afecta nervii, sistemul cardiovascular, rinichii, ochii și chiar picioarele. Termenul picior diabetic se referă la toate complicațiile diabetului care afectează acesta din urmă. Acestea sunt consecința anumitor tulburări fiziologice legate de diabet, cum ar fi neuropatia periferică și arteriopatia membrelor inferioare, asociate cu un risc infecțios crescut.

În general, deteriorarea nervilor periferici, precum și a celor care afectează vasele vor duce la o scădere a sensibilității, o întârziere a informațiilor către creier de la o leziune mică și o încetinire a vindecării. Aceste leziuni ale extremităților sunt https://www.unmr.ro/dialine-reglarea-nivelului-de-diabet-in-organism/ apoi îngrijite mult prea târziu, se infectează și provoacă complicații locale până la amputare. Această complicație extremă afectează aproximativ 10% dintre pacienți, dar aproape 90% ar putea fi evitată prin adoptarea acțiunilor preventive corecte. Neuropatie diabetică.

Neuropatia, adică implicarea nervilor senzoriali și motori, este relativ frecventă la persoanele afectate de diabet. În plus față de implicarea sa în piciorul diabetic, este, de asemenea, responsabil pentru o altă afecțiune foarte frecventă, care ar trebui să fie, de asemenea, atentă la ulcere.

Acest lucru se datorează faptului că nervii senzoriali nu mai transmit semnalul de durere, care de obicei joacă rolul de alarmă. În primul rând, cei mai lungi nervi sunt afectați, inclusiv cei ai piciorului. Abraziunile, tăieturile și arsurile trec apoi neobservate, nu sunt tratate așa cum ar trebui și devin porți pentru bacterii și, prin urmare, pentru infecții. Acestea pot progresa rapid și pot ajunge la țesuturi profunde sau chiar la oase. Aceasta se numește gangrena. Astfel, această deteriorare a fibrelor nervoase anulează semnalul de alarmă care reprezintă durerea și perturbă percepția oricărei anomalii și, prin urmare, gestionarea timpurie a leziunilor mici.

Neuropatia perturbă mai mult sau mai puțin puternic statica și dinamica piciorului

2Inițial, acest lucru duce la hiperkeratoză la punctele de sprijin, adică la îngroșarea pielii și la apariția cornului. În absența managementului, acest fenomen poate provoca sângerări profunde (hematoame), care în cele din urmă vor da loc ulcerației pielii. Aceasta se numește boală perforantă plantară. Arteriopatia diabetică este o complicație care afectează vasele mici de sânge. Aceasta se datorează aterosclerozei care însoțește acest tip de patologie și, de preferință, afectează arterele extremităților inferioare.

Ateroscleroza este cauzată de acumularea de colesterol pe peretele arterelor care își vor pierde în cele din urmă elasticitatea și vor deveni mult mai fragile și, în cele din urmă, se vor înfunda. Consecința directă este, prin urmare, o epuizare a oxigenului a organelor irigate de rețeaua vasculară afectată. Deci, atunci când pacientul suferă de arterită a extremităților inferioare, vindecarea devine dificilă datorită aportului redus de oxigen, iar rănile se pot extinde.Risc infecțios. Aceste tulburări vasculare și neurologice provoacă un risc infecțios major la diabetici.

Cel mai adesea infecția agravează leziunile inițiale care nu au fost detectate. Aceasta este urmată de răni dificil de vindecat și de îngrijire lungă și obositoare. Cu cât rana este mai mare și mai profundă, cu atât este mai mare riscul de complicații, inclusiv posibile leziuni osoase. Îngrijirea picioarelorgesturi preventive. Pentru a preveni posibilele complicații grave, diagnosticul precoce, precum și îngrijirea adecvată sunt esențiale. De asemenea, este esențial să vă echilibrați diabetul, să respectați obiectivele glicemice stabilite de medic și să urmați bine tratamentul acestuia.

Implementarea unor reguli stricte de igienă

3Din acest motiv, piciorul diabetic necesită o îngrijire riguroasă, inclusiv o monitorizare meticuloasă și sistematică, precum și implementarea unor reguli stricte de igienă și a unui echipament adecvat de încălțăminte.
Monitorizare zilnică. Pentru a preveni leziunile legate de diabet și infecțiile piciorului, este foarte important ca fiecare pacient să aibă obiceiul de a le observa zilnic. În special, este necesar să se monitorizeze apariția mai multor inconveniente corn,

Corn, creuzet, corn, roșeață persistentă, fiolă, micoză etc. când sunt observate devreme, aceste afecțiuni pot fi tratate corect și complicațiile evitate. La această monitorizare zilnică trebuie adăugată o verificare anuală de către un Pedichiurist-podiatru. Această urmărire devine lunară dacă pacientul are o leziune. Este imperativ să eliminați toate anomaliile care pot prezenta un risc.

Prin urmare, tratarea hiperkeratozei este esențială, cum ar fi aplicarea regulată a unei creme pentru picioarele uscate sau în tratamentul împotriva porumbului imediat ce apar. De asemenea, este important să se sensibilizeze acest tip de supraveghere, în special la populația în vârstă, unde supravegherea anatomică poate fi mai complicată.

Igiena și îngrijirea picioarelor. Protejarea picioarelor atunci când suferă de diabet necesită, de asemenea, igienă și îngrijire. Deci, ar trebui să începeți să le spălați bine cu apă caldă și săpun, apoi asigurați-vă că le ștergeți bine pentru a evita proliferarea bacteriilor și ciupercilor. Vă recomandăm să insistați asupra pielii situate sub și între degetele de la picioare, unde umiditatea poate persista și poate promova macerarea, creând un teren favorabil pentru dezvoltarea agenților patogeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here