Luptând împotriva “ucigașului tăcut”” Hipertensiune arterială (HBP, sau hipertensiune arterială) este un “ucigaș tăcut” simptomatic, care afectează în liniște vasele de sânge și duce la probleme grave de sănătate. În timp ce nu există nici un leac, folosind medicamente așa cum prescris și de a face modificări ale stilului de viață poate spori calitatea vieții și de a reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral, boli de rinichi și mai mult.
Cunoaște-ți numerele. Tensiunea arterială este într-un interval sănătos sau nesănătos? Cel mai bun mod de a ști este de a obține tensiunea arterială verificat. Dacă sunteți diagnosticat cu hipertensiune arterială, ar trebui să monitorizeze tensiunea arterială în mod regulat. Menținerea unei conștiințe a numerelor voastre vă poate alerta de orice schimbări și vă poate ajuta să detectați tiparele. Urmărirea rezultatelor în timp va dezvălui, de asemenea, dacă schimbările pe care le-ați făcut sunt de lucru. Download a printable blood pressure log (PDF).
Reduce tensiunea arterială mare
Gestionarea tensiunii arteriale este un angajament pe tot parcursul vieții Dacă aveți tensiune arterială mare, este vital să vă ascultați medicul. Ține minte: faci parte din echipa ta medicală. Tu și doctorul tău sunteți parteneri. Educați-vă despre HBP și să învețe cum să monitorizeze tensiunea arterială la domiciliu. Înarmat cu aceste informații, vă puteți angaja să trăiască sănătos inima. Adoptând un stil de viață sănătos, poți. Reduce tensiunea arterială mare. Prevenirea sau întârzierea apariției tensiunii arteriale crescute. Crește eficacitatea medicamentelor tensiunii arteriale. Scădeți riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, afectare renală, pierderea vederii și disfuncție sexuală.
Puteți lupta împotriva tensiunii arteriale mari. În timp ce boala de inima este încă criminalul nr.1 în Statele Unite și în întreaga lume, ratele de deces au scăzut în mod semnificativ. Tratamentul anterior și mai bun al tensiunii arteriale a jucat un rol-cheie în această scădere. Hipertensiunea poate fi tratată eficient cu modificări ale stilului de viață, medicamente și remedii naturale. Cele mai multe persoane cu hipertensiune arterială prezintă o îmbunătățire cu tratament pe bază de prescripție, cum ar fi diuretice, inhibitori ECA, beta-blocante, sau alte opțiuni, și unele pot necesita mai mult de un medicament baza de prescriptie medicala pentru a ajunge la tensiunea arterială optimă.
Dacă hipertensiunea dumneavoastră are o cauză medicală (hipertensiune arterială secundară), este posibil să aveți nevoie, de asemenea, de tratament pentru probleme medicale care contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Adesea, hipertensiunea se poate îmbunătăți cu schimbările stilului de viață. În unele cazuri, hipertensiune arterială poate merge în jos la niveluri normale cu doar modificări de stil de viață, în special dacă ați etapa 1 hipertensiune arterială (tensiune arterială sistolică de 130 mmHg la 139 mmHg sau tensiunea arterială diastolică de 80 mmHg la 89 mmHg), sau dacă aveți valori crescute ale tensiunii arteriale (sistolice de 120 mmHg la 129 mmHg și diastolice sub 80 mmHg).
Dacă sunteți supraponderal, pierderea în greutate poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Cu unele persistență, cei mai mulți oameni pot face acest lucru folosind o combinație de dietă și exercițiu fizic. S-a demonstrat că chirurgia bariatrică, care poate fi necesară pentru anumite persoane, îmbunătățește hipertensiunea arterială. Modificarea Dietei. Alimente care sunt ridicate în conținut de apă, cum ar fi fructe proaspete și legume, ajuta la menținerea echilibrului lichid și electrolitic, care poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale la nivelurile ideale. Fructele și legumele conțin, de asemenea, antioxidanți, care ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge și boli vasculare asociate, care de multe ori prezintă cu hipertensiune arterială.
Abordări dietetice pentru a opri hipertensiune arterială
Abordări dietetice pentru a opri hipertensiune arterială (DASH) dieta este scăzută în grăsimi saturate, colesterol, carne roșie, și zahăr, și este considerat a fi o abordare dietetică bună pentru menținerea tensiunii arteriale optime.4 această dietă pune accentul pe legume, fructe, lactate fără grăsimi, cereale întregi, proteine slabe, nuci și leguminoase. Activitatea fizică regulată poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale optime, chiar dacă nu aveți nevoie pentru a exercita pentru scăderea în greutate. Se consideră că modificările cardiovasculare, hormonale și ale colesterolului care rezultă din exerciții fizice contribuie la menținerea unei tensiunii arteriale sănătoase.
O dietă cu conținut scăzut de sodiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. S-a demonstrat că excesul de sare crește tensiunea arterială pentru unele persoane, dar nu pentru toată lumea. Este cel mai bine pentru a obține sfaturi de la un dietetician cu privire la consumul de sare. Unii oameni trebuie să aibă un aport moderat de sare, în timp ce unii trebuie să consume o dietă foarte săracă în sare pentru a împiedica creșterea tensiunii arteriale.
Există multe medicamente prescrise utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Aceste medicamente se încadrează în categorii bazate pe mecanismele lor diferite de acțiune. Conform Colegiului American de Cardiologie și Asociației Americane a inimii, scopul tratamentului tensiunii arteriale este de a obține o citire a tensiunii arteriale care este mai mică de 130/80 mmHg sistolică și mai puțin de 80 mmHg diastolic.5 în general, dacă aveți hipertensiune, este probabil să fie necesar să fiți tratat pe toată durata vieții pentru a menține această tensiune arterială țintă.
Diureticele menționate, de asemenea, ca pilule de apă, crește cantitatea de lichid excretat în urină. Se consideră că acestea scad tensiunea arterială prin reducerea volumului de lichid care circulă în vasele de sânge. Utilizarea unui singur medicament antihipertensiv este menționată ca monoterapie. Dacă un medicament nu este eficace sau provoacă reacții adverse intolerabile, medicul dumneavoastră poate trece la o altă monoterapie și apoi la o a treia, dacă este necesar.
Dacă trei sau mai multe încercări de monoterapie
Dacă trei sau mai multe încercări de monoterapie nu scad tensiunea arterială fără a provoca reacții adverse, următorul pas este terapia asociată cu două sau mai multe antihipertensive prescrise. Uneori, combinarea de medicamente care au un mecanism diferit de acțiune poate spori efectele terapeutice, fără a exacerba efectele secundare. Hipertensiune Arterială. Hipertensiunea rezistentă este definită ca tensiunea arterială care rămâne cu mult peste obiectivele țintă, în ciuda utilizării terapiei cu trei medicamente optime.
Există câteva lucruri care pot provoca hipertensiune arterială rezistentă. Nu luați medicamente așa cum v-a fost prescris. Hipertensiune arterială secundară. Retenție de lichide, de multe ori rezultatul insuficienței renale. Dacă aveți hipertensiune arterială rezistentă, medicul dumneavoastră vă va întreba dacă luați medicamentele așa cum v-a fost prescris; opțiunile și/sau dozele pot fi ajustate. De asemenea,este posibil să aveți nevoie de tratament medical pentru o altă afecțiune care ar putea determina creșterea tensiunii arteriale, 7 cum ar fi apneea de somn, boli renale cronice, sau aldosteronism (producție de hormoni în exces în glandele suprarenale).
Nu există medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, există o serie de opțiuni care pot provoca de fapt hipertensiune arterială ca un efect secundar. Deși acest lucru nu se întâmplă pentru toată lumea care utilizează aceste medicamente, acest lucru poate fi o preocupare pentru tine, mai ales dacă luați un medicament pentru prima dată. Dintre toți adulții din Statele Unite, 78 de milioane au fost diagnosticați cu hipertensiune arterială (hipertensiune arterială). Prevenirea și tratamentul hipertensiunii arteriale încep cu o înțelegere de bază a tensiunii arteriale.
Conform Asociației Americane a inimii, tensiunea arterială este forța exercitată asupra pereților arterelor în timp ce inima bate. Arterele sunt tuburi care transportă sânge de la inimă la toate celelalte părți ale corpului. Pe măsură ce inima bate, în cazul în care forța fluxului de sânge (tensiunea arterială) prin artere este prea mare, pereții arterelor devin deteriorate, care poate duce la complicații cardiace. Tensiunea arterială sistolică se referă la cantitatea de forță exercitată pe pereții arterelor atunci când inima se contractă, în timp ce tensiunea arterială diastolică se referă la cantitatea de forță exercitată atunci când inima este relaxată.
Tensiunea arterială țintă la pacienții cu vârsta de 60 de ani și peste este mai mică de 150/90 și 140/90 la pacienții cu vârsta sub 60 de ani. “Gestionați nivelul de stres. Stresul determină inima să bată mai repede, constricția vaselor de sânge și creșterea temporară a tensiunii arteriale.”