Prostata unui om devine mai mare pe măsură ce îmbătrânește!

0
10659
Prostata unui om devine mai mare pe măsură ce îmbătrânește!

Prostata unui om devine mai mare pe măsură ce îmbătrânește, o afecțiune cunoscută sub numele de hipertrofie benignă de prostată, sau BPH. De obicei nu este o condiție gravă sau care pune viața în pericol, dar poate cauza probleme cu urinatul, în primul rând la bărbați de 50 de ani și mai în vârstă. Mulți bărbați cu BPH fie vor avea simptome sau simptome care sunt ușoare și nu că supărătoare. Dar pentru milioane de alții, problemele urinare cauzate de BPH pot fi împovărătoare și interfera cu calitatea vieții lor. Unii oameni cu BPH, de exemplu, simt nevoia de a se ridica de mai multe ori pe parcursul nopții pentru a urina, care pot întrerupe somnul lor și să le lase obosit și amețit a doua zi.

Preocupările cu privire la problemele urinare pot conduce, de asemenea, unii oameni cu această condiție pentru a renunța la activități de rutină, cum ar fi sport sau de a merge la filme în cazul în care poate fi dificil de a găsi sau de a ajunge la o toaletă. Dacă aveți probleme urinare, trebuie să mergeți la medic. Simptomele de BPH pot fi similare cu simptomele de cancer de prostată, așa că este important pentru a obține un diagnostic precis. De asemenea, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă aveți febră sau frisoane, dureri de spate, laterale sau abdomen, urină tulbure sau sângeroasă sau durere la urinare. Acestea ar putea fi semne de complicații grave care necesită asistență medicală.

Relief și ar trebui să fie încercat mai întâi

relief și ar trebui să fie încercat mai întâi.Dacă aveți probleme urinare din cauza BPH, schimbările stil de viață pot oferi de multe ori de relief și ar trebui să fie încercat mai întâi. Acestea includ mersul la baie atunci când simțiți mai întâi nevoia, reducerea sau eliminarea consumul de alcool, cafeină, antihistaminice, și decongestionante, și limitarea aportul de lichid înainte de culcare. Dacă simptomele persistă sau se agravează, următorul pas este, de obicei, să ia în considerare medicația. Două clase de medicamente sunt utilizate frecvent pentru tratarea măririi prostatei: alfa-blocante și inhibitori ai 5-alfa-reductazei.

Alfa-blocante sunt, în general, utilizate mai întâi, deoarece acestea acționează rapid, atenuarea problemelor de urinare într-o chestiune de zile sau săptămâni, în timp ce inhibitorii reductazei poate dura câteva luni pentru a oferi ajutor. Uneori, cele două tipuri de medicamente sunt folosite în combinație. Dacă dumneavoastră și medicul dumneavoastră decideți că un medicament este adecvat pentru starea dumneavoastră, vă recomandăm alfa-blocantul doxazosin ca prima opțiune. L-am ales ca cel mai bun Buy pentru că are un istoric lung de a fi atât în condiții de siguranță și eficiente.

Este, de asemenea, disponibil ca un medicament generic ieftin, costând 8 dolari sau mai puțin pentru o lună de aprovizionare. Economiile ar fi semnificative în comparație cu a lua una dintre scumpe nume de brand alpha-blocante, care poate rula mai mult de 100 $pe lună. Dacă doxazosin nu funcționează pentru tine, s-ar putea încerca un alt alfa-blocant, terazosin, de asemenea, disponibil ca un generic low-cost. Sau dumneavoastră și medicul dumneavoastră ar putea dori să ia în considerare adăugarea unui inhibitor de reductază la regimul dumneavoastră. În acest caz, vă recomandăm adăugarea finasteride. Este singurul inhibitor reductază disponibil ca generic, astfel încât costă semnificativ mai puțin decât un medicament de marcă. În plus, s-a dovedit că asocierea dintre finasteridă și doxazosin întârzie progresia simptomelor BPH.

Condiții pot avea simptome similare

condiții pot avea simptome similareBPH nu este cancer de prostată și nu duce la cancer. Cu toate acestea, cele două condiții pot avea simptome similare în stadiile incipiente. Deci, este important ca oamenii care experimentează aceste simptome să fie evaluate de către un specialist de sănătate pentru a exclude cancerul și de a determina cele mai bune opțiuni de tratament pentru a calma simptomele lor. Fără tratament, BPH poate duce la complicații grave la unii bărbați, inclusiv incontinență, leziuni renale sau ale vezicii urinare, infecții ale tractului urinar și pietre vezicii urinare. În unele cazuri extreme, BPH poate provoca o incapacitate totală de a urina și necesită cateterizare de urgență.

Un număr de medicamente pot ameliora simptomele de BPH. Cu toate acestea, aceste medicamente pot provoca reacții adverse sexuale, cum ar fi probleme de ejaculare și disfuncție erectilă. Alte terapii nonsurgice includ termoterapie cu microunde transuretrale (TUMT) și termoterapie indusă de apă. Ambele folosesc căldura pentru a distruge țesutul prostatic și pentru a reduce sau rezolva simptomele urinare. Dacă medicamentele și/sau termoterapiile nu au succes, se pot recomanda intervenții chirurgicale. Țesutul de prostată în exces poate fi îndepărtat chirurgical folosind o abordare transuretrală, care nu necesită o incizie exterioară.

O intervenție chirurgicală mai tradițională, deschisă, care necesită o incizie, poate fi necesară în cazul în care prostata este foarte mare sau atunci când vezica urinară a fost deteriorat și trebuie să fie reparate. În loc să îndepărteze țesutul prostatei, această procedură implantează un dispozitiv care îndepărtează prostata de uretra pe ambele părți și o ține în loc. Acest lucru lărgește uretra și restabilește fluxul urinar normal. Singurele efecte secundare sunt o mică iritație imediat după operație. De obicei, pacienții revin la rutina normală într-o zi sau două.

Milioane de bărbați mai în vârstă sunt afectate de o prostată mărită

Milioane de bărbați mai în vârstă sunt afectate de o prostată mărităMilioane de bărbați mai în vârstă sunt afectate de o prostată mărită, de asemenea, cunoscut sub numele de hiperplazie benignă de prostată (BPH). Pe măsură ce prostata se mărește, se strânge și blochează uretra, cauzând simptome urinare supărătoare și afectând calitatea vieții unui om. Această procedură poate fi efectuată într-un cadru stationar sub anestezie generală sau chiar un ambulatoriu și sub anestezie locală.

Pacienții se pot întoarce acasă în aceeași zi fără cateter. Bărbații se tem adesea chiar și de ideea de a face o verificare a prostatei. Dar pentru că prostata mărită, sau hiperplazie benignă de prostată (BPH), este o condiție comună care afectează bărbații pe măsură ce îmbătrânesc, este important să cunoști faptele și pentru a obține un examen de prostată la următoarea verificare.

Un diagnostic de prostată mărită lasă adesea bărbați confuzi cu privire la opțiunile de tratament. Cu toate acestea, specialiștii noștri Yale Medicine sunt instruiți în cele mai recente proceduri care restabilesc calitatea vieții cât mai repede și confortabil posibil. Prostata este o glandă de mărimea nucului care se află chiar sub vezică. Acesta înconjoară uretra, tubul care transportă urina din vezica urinară din organism. Prostata joacă un rol critic în sistemul reproductiv masculin ajutând la hrănirea spermei și direcționând-o din testicule Când un om ejaculează.

Prostata mărită se referă la starea în care prostata este mărită, dar nu canceroasă. Schimbările hormonale și creșterea celulară care rezultă din procesul de îmbătrânire pot determina ca prostata să se umfle, de multe ori afectând și comprimând uretra. Acest lucru face ca pereții vezicii urinare să devină mai gros și poate preveni vezica urinară de la golirea complet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here