Diabetul zaharat poate fi tratat și controlat!

0
11016
Diabetul zaharat poate fi tratat și controlat

Diabetul zaharat de tip 1 sau diabetul zaharat insulino-dependent este diagnosticat, de obicei, la copii și adulți tineri. Există puțini factori de risc cunoscuți, deși istoria familiei poate juca un rol. Tipul 2 sau diabetul zaharat insulino-rezistent este cel mai adesea diagnosticat la adulți, cu toate că rata de tip 2 la tineri este în creștere. Spre deosebire de diabetul zaharat de tip 1, tipul 2 poate să nu necesite injecții cu insulină și poate fi adesea controlat cu modificări ale stilului de viață, cu medicamente orale sau ambele.

Obezitatea, inactivitatea, istoricul familial și dieta deficitară sunt factori de risc pentru diabetul zaharat de tip 2. Diabet și stres. Stresul a fost asociat cu un risc crescut de diabet de tip 2. Când ești stresat, corpul îți semnalizează sistemul nervos și glanda pituitară pentru a produce epinefrină și cortizol, cunoscuți ca ” hormoni de stres.”Când cortizolul și epinefrina sunt eliberate, ficatul produce mai multă glucoză, zahăr în sânge. Pentru persoanele care sunt deja diabetice sau prezintă risc de apariție a diabetului, zahărul din sânge suplimentar poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.

Studiile arată că, dacă învățați cum să vă gestionați stresul

Studiile arată că, dacă învățați cum să vă gestionați stresulStudiile arată că, dacă învățați cum să vă gestionați stresul, vă puteți controla mai bine valorile glicemiei. Deci reglarea nivelurilor de stres este o componentă importantă a tratării diabetului. La un psiholog despre diabet. Mulți pacienți cu diabet zaharat li se pare dificil să facă schimbările de stil de viață necesare pentru a rămâne sănătoși, inclusiv schimbarea dietei lor. Alegerea stilului de viață sănătos este importantă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Psihologii pot ajuta pacienții să-și schimbe comportamentul pentru a îmbunătăți treptat obiceiurile alimentare, nivelurile de activitate și perspectivele lor generale.

Ele pot ajuta, de asemenea, pacienții să învețe strategii eficiente pentru a se asigura că testează periodic glucoza din sânge, să ia medicamentele lor și să completeze alte activități de auto-management de diabet. Adesea, persoanele nou diagnosticate cu diabet zaharat au probleme în a accepta diagnosticul, mai ales dacă se simt sănătoși fizic și nu se confruntă cu nici un simptom al bolii. Psihologii pot ajuta oamenii să abordeze reacțiile emoționale, cum ar fi neîncrederea, vina și anxietatea și să învețe cum să accepte starea lor.

În plus, persoanele cu diabet zaharat sunt de două ori mai predispuse la depresie decât persoanele fără diabet zaharat. Simptome de depresie, cum ar fi oboseala și sentimentele de inutilitate poate provoca oamenii să ignore tratamentul lor și să se angajeze în comportamente nesănătoase, cum ar fi overeating sau refuzul de a lua medicamente. Studiile privind depresia și diabetul zaharat arată că, atunci când este tratată depresia, atât valorile dispoziției, cât și valorile glicemiei se îmbunătățesc. Psihologii licențiați au pregătirea profesională și abilitățile de a trata persoanele care suferă de depresie.

Elaborarea unui Plan de tratament. Psihologii pot lucra cu pacienții cu diabet și familiile lor, fie printr-o practică privată independentă, fie ca parte a unei echipe de asistență medicală într-un cadru clinic. Uneori, un psiholog va lucra cu pacienții cu diabet zaharat care au fost menționate de către un medic, dietetician sau de altă asistență medicală profesională. Lucrând cu un psiholog, vă puteți aștepta să discutați sănătatea fizică și emoțională generală, convingerile și comportamentele de sănătate. Veți discuta, de asemenea, cât de mult ați înțeles despre diabet și diagnosticul specific.

Diabeticii au niveluri mai mari decât cele normale

Diabeticii au niveluri mai mari decât cele normaleVeți vorbi despre toate aspectele vieții voastre, cum ar fi munca, casa, familia și situațiile sociale pentru a vă ajuta să identificați anumite provocări cu care v-ați putea confrunta. De exemplu, membrii familiei tale preferă să păstreze mâncarea nesănătoasă în casă sau există un borcan de bomboane tentant la locul de muncă? Psihologul va discuta, de asemenea, ceea ce faceți deja bine și ce comportamente legate de managementul diabetului puteți îmbunătăți. El sau ea vă poate cere să țineți un jurnal al diferitelor lucruri, cum ar fi comportamentele alimentare, activitățile, reacțiile emoționale sau gândurile. După vizita inițială, tu și psihologul veți programa vizite de urmărire și veți începe să creați un plan de tratament.

Diabeticii au niveluri mai mari decât cele normale de zahăr din sânge. În timp, acest lucru poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, insuficiență renală, leziuni ale nervilor și orbire. Diabetul poate duce, de asemenea, la probleme de circulație a sângelui și amputări. Diabetul poate fi tratat și controlat. Prima terapie pentru diabetici noi este de a îmbunătăți dieta și obiceiurile de exercițiu pentru până la șase luni pentru a reduce nivelurile de zahăr din sânge pentru a vedea dacă pacienții pot controla boala înainte de începerea medicației. Metformina, un medicament de bază pentru diabet, este, de asemenea, prescrisă frecvent.

Sunt emise noi orientări pentru tratament. Se recomandă ca medicii să varieze tratamentul în funcție de vârsta pacientului, de sănătate și chiar de preferințele personale. De exemplu, nu se mai spune că valorile glicemiei trebuie să atingă un nivel țintă standard. O valoare foarte mică a glicemiei ar putea fi potrivită pentru o persoană mai tânără, în timp ce pacienții mai în vârstă s-ar putea descurca mai bine cu o valoare puțin mai mare a zahărului din sânge.

Dacă pacienții nu reușesc să își controleze glicemia cu metformină plus dietă și exerciții fizice, recomandările de tratament le solicită să adauge un al doilea medicament pentru diabet. De obicei, mulți diabetici trec prin trei sau patru tratamente. În final, multe injecții cu insulină se adaugă pentru a ajuta la menținerea sub control a valorii glicemiei. Deoarece diabetul zaharat este o boală progresivă, unii cercetători cred că tratarea bolii la începutul tratamentului cu insulină pe termen scurt ar putea fi eficace în readucerea la un nivel mai sigur a zahărului din sânge. Acest lucru ar putea deveni o strategie de tratament mai devreme.

Tratamentul pacienților cu diabet

Tratamentul pacienților cu diabetTratamentul pacienților cu diabet zaharat de tip 2 include educație, evaluare pentru micro – și macrovasculare complicatii, încercările de a realiza aproape normoglycemia, minimizarea cardiovasculare și alte pe termen lung a factorilor de risc și evitarea unor medicamente care pot exacerba anomalii de insulină sau metabolismul lipidic. Toate aceste tratamente trebuie să fie temperate în funcție de factori individuali, cum ar fi vârsta, speranța de viață, și comorbidități.

Cu toate că studiile de Chirurgie Bariatrică și terapie agresivă cu insulină au evidențiat remisiuni ale diabetului zaharat de tip 2 care pot dura câțiva ani, marea majoritate a pacienților necesită tratament continuu pentru a menține glicemia țintă.

Tratamente pentru a obține reduceri în hiperglicemie se concentreze pe creșterea insulinei disponibilitatea (fie direct prin administrarea insulinei sau prin agenții care promovează secreția de insulină), îmbunătățirea sensibilității la insulină, întârzierea în livrare și absorbția de glucide din tractul gastro-intestinal, creșterea urinare de glucoză excreția, sau o combinație a acestor abordări. Îmbunătățirea controlului glicemic scade riscul complicațiilor microvasculare la pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Fiecare scădere de 1 la sută a hemoglobinei glicozilate (A1C) este asociată cu rezultate îmbunătățite pe termen lung, fără efect de prag. Cu toate acestea, ca nivelurile de A1C scad sub 7 la sută, riscul absolut de complicații microvasculare și beneficiul adițional de scădere a a A1C în continuare a diminua randamentele.

Mai multe studii clinice randomizate au demonstrat un efect benefic al terapiei intensive pe macrovasculare rezultate în diabetul zaharat de tip 2, cu alte studii nu sprijină un efect benefic [4] și un studiu sugerează rău. Un obiectiv rezonabil al terapiei poate fi o valoare A1C ≤7, 0 la sută (53, 0 mmol/mol) (calculator 1) pentru majoritatea pacienților. Cu toate acestea, obiectivele țintă A1C la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 trebuie adaptate la individ, echilibrarea potențialului de îmbunătățire a complicațiilor microvasculare cu riscul de hipoglicemie și alte efecte adverse ale tratamentului.

Obiectivele glicemice sunt stabilite, în general, puțin mai mari pentru pacienții adulți mai în vârstă și pentru cei cu comorbidități sau o speranță de viață limitată, care pot avea o probabilitate mică de a beneficia de terapie intensivă. Obiectivele glicemice sunt discutate în detaliu separat. Pacienții cu diabet zaharat nou diagnosticat ar trebui să participe la un program cuprinzător de auto-management de educație diabet, care include instruire individualizată cu privire la nutriție, activitatea fizică, optimizarea controlului metabolic, și prevenirea complicațiilor. Studiile clinice care compară diabet zaharat de învățământ cu grija de obicei, a existat o mică, dar semnificativă statistic reducerea A1C la pacienții tratați cu diabet educație intervenție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here